sunnuntai 1. syyskuuta 2013

  VALKOSUKLAA-MUSTIKKAPIIRAKKA 

On jo pitkään tehnyt mieli kokeilla tätä, kun se kerran sattui silmiini Sekasopan Marien sivuilla. Mustikka kuuluu lempimarjoihin ja valkosuklaatahan ei voi vastustaa. Kuvista vaan tuli luvattoman huonoja. Täytyy tehdä joku päivä uudestaan ottaa jollain toisella kameralla kuvia. Nämä kuvat eivät kyllä tee oikeutta tälle herkulle. Seuraavan kerran teen piirakan hiukan peltiä pienempään vuokaan, jotta pohja olisi aavistuksen paksumpi ja valkosuklaata olisi paksumpi kerros.

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAPIIRAKKA, pellillinen:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
100g maitorahkaa
1,25 dl juoksevaa tai sulatettua huoneenlämpöistä margariinia
2 dl mustikoita + 1/2 rkl perunajuhoja + 1/2 rkl sokeria
Päälle 230g valkosuklaata

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ja vaniljasokeri. Sekoita kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva , kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Paista vielä hetki jos piirakka ei ole vielä kypsä. Jäähdytä piirakka hyvin. 


Sulata valkosuklaa mikrossa puoliteholla noin 30 sekunttia kerrallaan ja sekoita, kun suklaa on kokonaan sulanut, levitä suklaa jäähtyneen piirakan päälle. 


Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut, muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa.

Jos haluat paksumman piirakan, tee taikina puolitoista tai kaksinkertaisena ja paista hieman pidempään. Suklaan määrää ei tarvitse lisätä, ellet halua myös paksumpaa kuorrutetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti