MOKKAPALAT
Aah, niin ihanat ja niin perinteiset mokkapalat. Näihin ei kyllästy koskaan. 80-luvun herkkuvälipala jäisenä, kuuman kaakaon kera. Onneksi nämä ovat niin ajattomia, ettei tajuakaan tehneensä näitä samalla ohjella jo yli 30 vuotta.
Mokkapalat, pellillinen:
Pohja:
150 g margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vanilja sokeria
1 rkl siivilöityä kaakaota
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
Kuorrutus:
75 g margariinia
2 rkl valmista kahvia
1 rkl siivilöityä kaakaota
2 tl vaniljasokeria
3½ dl tomusokeria
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia hetki ja lisää sitten sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet, maito ja rasva. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 15 min. Sulata sillä välin rasva kuorrutusta varten. Lisää muut kuorrutuksen aineet koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakulle.
Pohja:
150 g margariinia
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vanilja sokeria
1 rkl siivilöityä kaakaota
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
Kuorrutus:
75 g margariinia
2 rkl valmista kahvia
1 rkl siivilöityä kaakaota
2 tl vaniljasokeria
3½ dl tomusokeria
Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia hetki ja lisää sitten sokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää kuivat aineet, maito ja rasva. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 175 asteessa uunin alaosassa 15 min. Sulata sillä välin rasva kuorrutusta varten. Lisää muut kuorrutuksen aineet koko ajan sekoittaen. Levitä kuorrutus kakulle.
Ohjeessa sanotaan, että jäähtyneelle pohjalle, mutta
minä levitän heti kuumalle kakulle, leviää jotenkin helpommin
mielestäni.
Laita pinnalle runsaasti kookoshiutaleita tai strösseleitä.
Leikkaa jäähtyneenä paloiksi tai ota muotilla haluamiasi muotoja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti